You are currently viewing Φοβία για τα αεροπλάνα

Φοβία για τα αεροπλάνα

Λατρεύετε τα ταξίδια αλλά τα αποφεύγετε αν το μεταφορικό μέσο είναι το αεροπλάνο; Μήπως όταν δεν έχετε άλλη επιλογή και πλησιάζουν οι μέρες που θα μπείτε στο αεροπλάνο αισθάνεστε ιδιαίτερα αγχωμένοι; Χάνετε τον ύπνο σας μέχρι να έρθει η στιγμή του ταξιδιού; Κι ακόμη και τότε, ενώ βρίσκεστε στο αεροδρόμιο, δεν είστε σίγουροι εάν θα μπείτε μέσα στο αεροπλάνο για να ταξιδέψετε;

Είναι γεγονός ότι όσοι φοβούνται να μπουν στο αεροπλάνο εμφανίζουν έναν έντονο και παράλογο φόβο όχι μόνο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, αλλά και στο ενδεχόμενο αυτής, με αποτέλεσμα να βιώνουν πολύ υψηλά επίπεδα στρες. Σε αυτή την φάση δεν έχει νόημα να αναζητήσετε τους λόγους που σας φέρνουν σε αυτή την κατάσταση, αυτό μπορείτε να το κάνετε αργότερα, όταν αποφασίσετε να «δουλέψετε» για να το ξεπεράσετε.

Πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε όταν είστε μέσα στο αεροπλάνο για να μη νιώθετε αυτό το έντονο στρες.

  • Εστιαστείτε στον προορισμό. Σκεφτείτε τι θα κάνετε εκεί μόλις φθάσετε, τι θα δείτε, ποια μέρη θα επισκεφτείτε.
  • Κάντε ό,τι περνά από το χέρι σας για να ξεχαστείτε.
  • Προγραμματίστε νοερά τις βόλτες ή τις δουλειές σας.
  • Δείτε τον εαυτό σας να περπατά στους δρόμους του τόπου που θα επισκεφτείτε.
  • Πιάστε κουβέντα με τον διπλανό σας και θα δείτε ότι η ώρα θα περάσει χωρίς να το καταλάβετε. Μην ντραπείτε να μιλήσετε στους αεροσυνοδούς.
  • Προτιμήστε τις μπροστινές θέσεις της καμπίνας, είναι σχετικά πιο ήσυχα.

Θέλετε να ξεπεράσετε τη φοβία του αεροπλάνου; Μιλώντας με έναν ειδικό μπορείτε εύκολα να ελευθερωθείτε από αχρείαστους περιορισμούς που δεν σας αφήνουν να ζήσετε τη ζωή που θέλετε και τελικά αξίζετε. Πάρτε την απόφαση και τη ζωή στα χέρια σας!