You are currently viewing Τι σχέση έχουν οι κρίσεις πανικού και το καλοκαίρι;

Τι σχέση έχουν οι κρίσεις πανικού και το καλοκαίρι;

Η κρίση πανικού είναι ένα αιφνίδιο ξέσπασμα έντονου άγχους που γίνεται αισθητό με έντονα σωματικά συμπτώματα. Τι σχέση μπορεί όμως να έχει με το καλοκαίρι; Αφού λογικά μπορεί να σκεφτεί κανείς πως μια κρίση πανικού δεν έχει… εποχή. Κι όμως!

Το καλοκαίρι δυσκολεύει ιδιαίτερα όσους έχουν εμπειρία κρίσεων πανικού, που περιλαμβάνουν αίσθημα λαχανιάσματος, δύσπνοια, αίσθημα καύσου ή ζέστης, εφίδρωση, αίσθημα πνιγμονής, ζάλη.

Επίσης η ζέστη και ιδιαίτερα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα δημιουργούν σε όλους μας μια αίσθηση κόπωσης και δυσφορίας. Πόσο μάλλον σε ανθρώπους που έχουν βιώσει τουλάχιστον μια κρίση πανικού και νιώθουν, έστω και λανθασμένα, να είναι πολύ κοντά σε μία… ακόμη.

Τέλος, ο φόβος απομάκρυνσης από την «ασφάλεια» του σπιτιού και της πόλης δυσχεραίνει την κατάσταση. Πολλοί δυσκολεύονται να απομακρυνθούν από το σπίτι εξαιτίας του φόβου τους μήπως πάθουν κρίση πανικού.

Για να ζήσουμε όμως το καλοκαίρι όσο καλύτερα μπορούμε για να δούμε πώς θα διαχειριστούμε τις κρίσεις πανικού όταν είμαστε στις διακοπές μας!

Τρόποι διαχείρισης για τις κρίσεις πανικού το καλοκαίρι

  • Διαχειριζόμαστε τις κρίσεις πανικού όπως κάθε άλλη εποχή.
  • Δεν έχει νόημα να κλειστούμε στο σπίτι, καθώς αυτό θα επιβαρύνει τη διάθεσή μας και θα εντείνει το άγχος. Όσο πιο ωραία περνάμε και ξεχνιόμαστε χωρίς να επικεντρωνόμαστε στο πρόβλημα τόσο καλύτερα!
  • Προστατευόμαστε από τη ζέστη, τον καύσωνα, την αφυδάτωση. Ας μη βγαίνουμε στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες, ας είμαστε σε δροσερό περιβάλλον όσο μπορούμε, ώστε να μη νιώσουμε δυσφορία.
  • Δεν αναβάλλουμε την αντιμετώπιση του προβλήματος για μερικούς μήνες μετά. Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα και πάμε να βρούμε τη λύση. Η λύση δεν είναι άλλη από τον εντοπισμό της αιτίας. Κι αυτό γίνεται μόνο μέσω συνεδριών με έναν ειδικό.