You are currently viewing Τα 5 λάθη που κάνετε και σας δημιουργούν άγχος

Τα 5 λάθη που κάνετε και σας δημιουργούν άγχος

Eίναι καταπληκτικό να σκεφτείτε πως αν «διορθώσετε» κάποια λάθη στη συμπεριφορά σας μπορείτε να καταπολεμήσετε το άγχος! Κι όμως τελικά αν το σκεφτείτε είναι πολύ απλό. Θέλετε να σας πω ποια είναι τα 5 λάθη που κάνετε και σας δημιουργούν άγχος;

Το 1ο λάθος που κάνετε είναι να σκέφτεστε και να νιώθετε ότι δεν είστε αρκετοί. Το σύνδρομο ότι δεν είστε αρκετά καλή ή αρκετά καλός είναι η αιτία για το άγχος σας.

Το 2ο λάθος που κάνετε είναι ότι βγάζετε συμπεράσματα.

Για σκεφτείτε το. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε όταν αισθανθείτε ότι ερμηνεύετε συμπεριφορές ανθρώπων είναι να σταματήσετε αμέσως και να κάνετε ερωτήσεις. Δώστε την ευκαιρία στον άλλο να τον ακούσετε, αλλά να τον ακούσετε αληθινά, πριν βγάλετε συμπεράσματα.

Το 3ο λάθος είναι ότι αγχώνεστε μήπως συμβεί κάτι που συνέβη στο… παρελθόν.

Αυτό που χρειάζεται τώρα να κάνετε είναι να σταματήσετε να «τρέχετε» στο μέλλον κάνοντας σενάρια για το τι μπορεί να συμβεί και να θυμίσετε στον εαυτό σας ότι τώρα ζείτε στο παρόν. Δείτε την κατάσταση με ρεαλιστικό μάτι. Φύγετε από το παρελθόν και ελάτε στο παρόν.

Το 4ο λάθος είναι ότι θέλετε να ξέρετε τα πάντα τώρα. Θέλετε να έχετε τον έλεγχο. Δεν γίνεται να έχουμε τον έλεγχο για το τι θα συμβεί στη ζωή μας. Κι όταν αυτό το κατανοήσουμε θα είναι πολύ λυτρωτικό. Και να σας πω και κάτι; Αν είναι να κάνετε σενάρια φροντίστε να είναι μόνο καλά!

Τέλος το  5ο λάθος που είναι και το πιο σοβαρό… Αγνοείτε το άγχος!

Αισθάνεστε συνέχεια να πνίγεστε, υποφέρετε από πονοκεφάλους, και τίποτα δεν σας κάνει να αισθάνεστε καλά, το ξέρετε ότι είστε αγχωμένοι αλλά το αγνοείτε. Λέτε… θα περάσει, δεν είναι τίποτε. Όχι, σταματήστε να αγνοείτε το άγχος σας.

Αναγνωρίστε το άγχος σας, αποδεχτείτε το και δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το διαχειριστείτε και να αλλάξετε το τρόπο που αντιμετωπίζετε αυτό που σας αγχώνει