You are currently viewing Σεπτέμβριος: η ανησυχία τώρα αρχίζει!

Σεπτέμβριος: η ανησυχία τώρα αρχίζει!

Ο Σεπτέμβριος θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο μήνας έναρξης όχι μόνο της σχολικής χρονιάς αλλά και όλων των νέων αποφάσεων που παίρνουμε. Μαζί όμως με όλ΄αυτά και μετά από το διάλειμμα των καλοκαιρινών διακοπών, έρχεται και το άγχος.

Καθώς ξεκινούν τα σχολεία, μπαίνουμε ξανά στην καθημερινότητα της δουλειάς και των υποχρεώσεων, ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί όχι μόνο την  επιστροφή στην ρουτίνα αλλά και την αύξηση της πίεσης που αισθανόμαστε.

Ο Σεπτέμβριος είναι πρώτος στο ημερολόγιο του άγχους και μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς γιατί…

Τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο, οι γονείς κάνουν αγώνα δρόμου για να ετοιμάσουν τα παιδιά τους για τη νέα σχολική χρονιά, οι καλοκαιρινές διακοπές και επισήμως τελειώνουν, ο καιρός αρχίζει να αλλάζει  και πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα για τις επόμενες επίσημες αργίες.

Μάλιστα τώρα το Σεπτέμβριο, εξαιτία του άγχους, πολλοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στον ύπνο τους.

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το άγχος του Σεπτεμβρίου;

  • Πρώτ΄απ΄όλα να κοιμόμαστε καλά. Ένας καλός βραδινός ύπνος σε ένα άνετο κρεβάτι μας βοηθά να ανακουφιστούμε από το άγχος.
  • Έπειτα να προσπαθούμε όσο γίνεται να μένουμε στο «τώρα», χωρίς να κάνουμε προβολή στο μέλλον γιατί όπως έχουμε πει 9 στις 10 φορές δεν συμβαίνουν αυτά τα τρομακτικά που σκεφτόμαστε.
  • Το να ασχοληθούμε με ένα χόμπι ή ένα άθλημα είναι καταπληκτικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το στρες.
  • Τέλος να ξεκινήσουμε το διάβασμα, να χαλαρώνουμε με ωραίες ταινίες ή να ερχόμαστε σε επαφή με φίλους κι αγαπημένους μας ανθρώπους.