You are currently viewing Πώς τα social media μπορούν να σας καταστρέψουν τη σχέση σας

Πώς τα social media μπορούν να σας καταστρέψουν τη σχέση σας

Τα social media έφεραν επανάσταση στον τρόπο που οι άνθρωποι επικοινωνούν.

Αρκεί να πιάσουμε το κινητό μας και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχουμε κανονίσει ραντεβού για φαγητό, έχουμε στείλει μήνυμα, έχουμε μάθει που είναι αυτός ή αυτή που αναζητούμε.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας βοηθούν επίσης να διατηρήσουμε και να δημιουργήσουμε και νέες σχέσεις. Αλλά επίσης μπορούν να τις κάνουν αρκετά περίπλοκες. Γιατί μέσω αυτών αναπτύσσονται συναισθήματα όπως ζήλιας, σύγκρισης άρα κατωτερότητας, εθισμού.

Πώς όμως μπορούμε να προστατέψουμε τις σχέσεις μας από τα social media;

  1. Αποφύγετε τις συγκρίσεις

Η σύγκριση του εαυτού μας με όλους τους όμορφους και επιτυχημένους ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη συζητηθεί έντονα. Ωστόσο, γίνεται σύγκριση και της σχέσης μας με τους συντρόφους μας. Καθένας είναι μοναδικός. Κάθε σχέση είναι μοναδική. Επικεντρωθείτε σε εσάς και μόνο και ας είναι ο στόχος σας να γίνετε καλύτεροι από τον ίδιο σας τον εαυτό.

  1. Σκεφτείτε αν οι προσδοκίες σας είναι ρεαλιστικές

Οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες σε μια σχέση μπορεί να προκαλούνται και από τον σύντροφό σας. Ίσως παρουσιάζουν τον εαυτό τους καλύτερο στα κοινωνικά δίκτυα από ό,τι είναι η πραγματικότητα. Προσπαθήστε λοιπόν να παραμείνετε με τα πόδια στο έδαφος και μην αντιμετωπίζετε  την πραγματικότητα των κοινωνικών δικτύων σαν την πραγματική ζωή.

  1. Αντιμετωπίστε τη ζήλια

Η ζήλια είναι ένα μεγάλο θέμα στις σχέσεις που μπορεί να πυροδοτηθεί από τα κοινωνικά δίκτυα. Μπορεί να βρεθείτε να ζηλεύετε ανθρώπους στους οποίους έκανε κάποιο reaction  σύντροφός σας. Επικοινωνήστε τα όριά σας ώστε ο σύντροφός σας να ξέρει τι σας πληγώνει και εμπιστευτείτε ο ένας τον άλλον.

  1. Μην αφήνετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σας στερήσουν τον χρόνο που περνάτε μαζί

Αν θέλετε να ενδυναμώσετε τη σχέση σας, πρέπει να δίνετε ο ένας στον άλλον την πλήρη προσοχή σας όταν περνάτε χρόνο μαζί. Αν οι ειδοποιήσεις σας αποσπούν την προσοχή,  απενεργοποιήστε τις ή διαγράψτε τις εφαρμογές για μερικές ώρες.