You are currently viewing Πώς να χαλαρώσετε το μυαλό σας

Πώς να χαλαρώσετε το μυαλό σας

Κατά τη διάρκεια της ημέρας σίγουρα περνάτε στιγμές έντασης, στρες, άγχους ενώ κάποιες φορές θέλετε να τρέξετε μακριά για να ξεφύγετε απ’όλα. Η καθημερινή πίεση μπορεί να έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία σας αλλά και στη ζωή σας.

Γι’ αυτό σας έχω μερικούς τέλειους τρόπους για να χαλαρώσετε. Διαλέξτε αυτούς που σας ταιριάζουν και γιατί όχι, κάθε μέρα έναν διαφορετικό… 

  1. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες– Ξέρετε ότι δεν γνωρίζουμε να αναπνέουμε σωστά; Καθίστε αναπαυτικά και πάρτε βαθιές εισπνοές από την κοιλιά. Μάθετε έπειτα να αναπνέετε με αυτόν τον τρόπο καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  2. Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική– Όσο πιο ήρεμη τόσο καλύτερα, θα «χαλαρώσετε» και θα νιώσετε υπέροχα.
  3. Καταγράψτε τις σκέψεις σας– Πάρτε ένα τετράδιο και γράψτε τι σκέφτεστε, τι σας απασχολεί. Όσο «φεύγουν» από πάνω σας οι σκέψεις που σας βασανίζουν, τόσο πιο ανάλαφροι θα νιώθετε.
  4. Μαγειρέψτε στον εαυτό σας ένα θρεπτικό γεύμα– Όταν απασχοληθείτε με κάτι άλλο εκτός από τις σκέψεις που σας… ταλαιπωρούν και μάλιστα με κάτι ευχάριστο, αμέσως η διάθεσή σας αλλάζει.
  5. Πηγαίνετε για τρέξιμο– Αν μπορείτε να τρέξετε είναι τέλειο, όμως και ένας περίπατος με γρήγορο βήμα θα σας κάνει να χαλαρώσετε και να αποβάλλετε το στρες.
  6. Δοκιμάστε τον διαλογισμό– Βρείτε στο διαδίκτυο έναν διαλογισμό καθοδηγούμενο ή βάλτε απαλή μουσική, εστιάστε στην αναπνοή σας και απλώς αφήστε τις σκέψεις να βγουν από το μυαλό σας.
  7. Βάλτε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης– Κλείστε για λίγη ώρα (ή για περισσότερη) το κινητό σας. Αποσυνδεθείτε για να… συνδεθείτε.
  8. Πηγαίνετε μια βόλτα στη φύση– Η επαφή μας με τη φύση μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, μας συνδέει με τον ίδιο μας τον εαυτό. Αν μπορείτε βγάλτε για λίγο και τα παπούτσια σας και περπατήστε στο χώμα.

Προσπαθήστε να μην ανησυχείτε για πράγματα που θα συμβούν στο μέλλον κι εστιαστείτε στο παρόν. Μόνο το μυαλό μας γεννάει σενάρια που τις περισσότερες φορές… δεν είναι αληθινά!