You are currently viewing Πώς να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας

Πώς να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας

Είναι γνωστό πως οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση, που πιστεύουν πραγματικά στον εαυτό τους, πετυχαίνουν τους στόχους τους. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν πως όλα μπορούν να συμβούν κι όλα περνούν από το χέρι τους. Κι εσείς είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους απλώς ίσως έρχονται μερικές στιγμές που… πέφτετε. Εδώ όμως είμαι για να μοιραστώ μαζί σας μερικούς εύκολους τρόπους για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας. Κάποιοι από τους τρόπους αυτούς χρειάζεται να τους κάνετε… συνήθεια στην καθημερινή σας ρουτίνα. Δοκιμάστε όμως και θα με θυμηθείτε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να αφιερώνετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας.

  • Καταγράψτε τα δυνατά σας σημεία– Πάρτε ένα τετράδιο και ξεκινήστε να γράφετε. Ποια είναι τα δυνατά σας σημεία; Γεμίστε μια, δυο, τρεις σελίδες.
  • Γιορτάστε τις επιτυχίες σας– Από το πιο μικρό πράγμα που θα πετύχετε μέχρι το πιο μεγάλο, γιορτάστε το. Βγείτε να διασκεδάσετε, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας, συγχαρείτε τον.
  • Δοκιμάστε μια νέα δραστηριότητα– Από το να ξεκινήσετε μαθήματα μαγειρικής μέχρι πλέξιμο ή κολύμπι, οτιδήποτε θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας.
  • Εξασκηθείτε στη θετική συζήτηση με τον εαυτό σας– Όλοι μιλάμε στον εαυτό μας, κάνουμε εσωτερικό διάλογο δηλαδή. Συνήθως όμως είναι αρνητικός. Μόλις το εντοπίσετε αλλάξτε το και μιλήστε θετικά στον εαυτό σας.
  • Γυμναστείτε τακτικά– Είναι γνωστό πως η τακτική άσκηση έχει αμέτρητα οφέλη. Μεταξύ αυτών ναι τονώνει και την αυτοπεποίθηση αφού θα νιώθετε υπέροχα με το σώμα σας.
  • Χτίστε θετικές σχέσεις– Βασίστε τις σχέσεις σας στην αλήθεια, τη χαρά, το γέλιο κι αφήστε κατά μέρος τα κουτσομπολιά, τις εξαρτήσεις και τη γκρίνια. Βάλτε θετικούς, υγιείς ανθρώπους στη ζωή σας.
  • Εξασκηθείτε στη φροντίδα του εαυτού σας– Στην αρχή μπορεί να νιώσετε… άβολα να ασχοληθείτε με τη φροντίδα του εαυτούς σας. Στη συνέχεια όμως κι όσο περισσότερο το κάνετε θα δείτε πώς θα λάμπετε και θα νιώθετε σιγουριά κι αυτοπεποίθηση.
  • Μάθετε να λέτε «όχι»-Οι άνθρωποι που είναι σίγουροι για τον εαυτό τους τον βάζουν σε προτεραιότητα και το πιο σημαντικό, δεν φοβούνται πως οι άλλοι θα πάψουν να τους εκτιμούν ή να τους αγαπούν επειδή είπαν «όχι». Βάλτε αυτή τη μικρή λέξη στη ζωή σας!