You are currently viewing Πώς να σταματήσετε τις κρίσεις πανικού το βράδυ

Πώς να σταματήσετε τις κρίσεις πανικού το βράδυ

Ο καλός βραδινός ύπνος βοηθά στην ξεκούραση και τη χαλάρωση και μας δίνει την ευκαιρία να ανακάμψουμε και να απαλλαγούμε από το στρες της ημέρας. Είναι απαραίτητος για την υγεία και την ευεξία μας. Δυστυχώς όμως αυτό δεν μπορούν να το νιώσουν και να το απολαύσουν οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από κρίσεις πανικού τη νύχτα.

Μέχρι στιγμής, οι  έρευνες δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο ξεκάθαρο συμπέρασμα που να εξηγεί για ποιο λόγο οι άνθρωποι βιώνουν κρίσεις πανικού ακόμη και τη νύχτα.

Ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο εγκέφαλος δεν «σβήνει» κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επομένως είναι πιθανό οποιεσδήποτε συσσωρευμένες ανησυχίες ή άγχη να εκδηλωθούν ασυνείδητα, προκαλώντας μια νυχτερινή κρίση πανικού.

Επίσης, να ξέρετε πως οι άνθρωποι που πάσχουν από κρίσεις πανικού την ημέρα είναι πολύ πιθανό να τις αντιμετωπίσουν και τη νύχτα.

Για να δούμε όμως τι μπορείτε να κάνετε όταν μια κρίση πανικού σας… επισκεφθεί μέσα στη νύχτα!

Αγνοήστε την

Εάν ξυπνήσετε μέσα στη νύχτα και έχετε κρίση πανικού, είναι σημαντικό να μην της δώσετε ιδιαίτερη σημασία, γιατί αυτό θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αποδεχτείτε την κρίση όπως είναι και πείτε στον εαυτό σας ότι είναι προσωρινή και θα εξασθενίσει τελικά.

Σηκωθείτε και δραστηριοποιηθείτε

Είναι πολύ πιθανό να μη μπορέσετε να ξανακοιμηθείτε μετά από μια κρίση πανικού – μπορεί να σκέφτεστε τι προκάλεσε την κρίση πανικού και να ανησυχείτε ότι θα συμβεί ξανά αν ξανακοιμηθείτε.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνετε κάτι ώστε να «φύγει» το μυαλό σας για λίγο από την κρίση πανικού.

Σηκωθείτε από το κρεβάτι. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να κάνετε κάτι χαλαρωτικό για να αλλάξετε την εστίασή σας, όπως διατάσεις γιόγκα, να ακούσετε ήρεμη και απαλή μουσική, να διαβάσετε ένα βιβλίο ενδυνάμωσης ή ακόμα και να φτιάξετε τη ντουλάπα σας.

Μην κάνετε τίποτα υπερβολικά διεγερτικό. Τι εννοούμε; Όχι έντονη άσκηση, όχι τηλεόραση ή να παίξετε παιχνίδια στο τηλέφωνό σας, καθώς αυτά μπορεί να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τον ύπνο σας.

Πάρτε βαθιές αναπνοές και δείτε σιγά σιγά πόσο καλύτερα θα νιώσετε.