You are currently viewing Πώς να διαχειριστείτε το πρωινό άγχος, πριν από τη δουλειά

Πώς να διαχειριστείτε το πρωινό άγχος, πριν από τη δουλειά

Το πρωί όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι και έχετε μπροστά σας μια γεμάτη μέρα με υποχρεώσεις και δουλειά, παίρνετε λίγο χρόνο ή πιάνετε αμέσως το κινητό; Σκέφτεστε πόσο ευγνώμονες πρέπει να είστε που έχετε την υγεία σας και μπορείτε να βλέπετε τον ήλιο ή η πρώτη σας σκέψη είναι η σύσκεψη στο γραφείο και να τρέξετε να πληρώσετε τους λογαριασμούς;

Το πρωινό άγχος είναι η νέα μάστιγα που όχι μόνο ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους αλλά καθορίζει και όλη τους την ημέρα. Γι αυτό σας έχω μερικά tips που αν τα ακολουθήσετε θα νιώσετε πραγματικά άλλος άνθρωπος. Όλη η μέρα θα πηγαίνει υπέροχα, αλλά ακόμη κι εμπόδια να συναντήσετε θα μπορείτε να τα διαχειριστείτε.

  1. Σηκωθείτε από το κρεβάτι μόλις ξυπνήσετε, αποφεύγοντας να ελέγξετε τα νέα μηνυμάτα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέχρι
    να είστε έτοιμοι.
  2. Ηρεμήστε το μυαλό με διαλογισμό και ασκήσεις αναπνοής. Βρείτε τρόπους να κινήσετε το σώμα σας ακόμα κι αν είναι για μόλις πέντε λεπτά διατάσεων.
  3. Πηγαίνετε για μια μικρή βόλτα πριν ξεκινήσετε τη  δουλειά.
  4. Φτιάξτε ένα νόστιμο, χορταστικό πρωινό στον εαυτό σας. Ακόμη καλύτερα φροντίστε να είναι θρεπτικό.
  5. Αποφύγετε την πρόσληψη καφεΐνης το προηγούμενο βράδυ.
  6. Γράψτε τα πράγματα για τα οποία ανησυχείτε και καθορίστε ποια μπορείτε να ελέγξετε.

Η παροιμία “η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται” μόνο τυχαία δεν είναι.

Οπότε ακολουθήστε τις συμβουλές αυτές κι αν δείτε πως το άγχος… επιμένει, τότε ελάτε σε επαφή με έναν ειδικό. Μαζί μπορούμε να βρούμε τη λύση γιατί θα “ξεριζώσουμε” τη ρίζα του προβλήματος που σας προκαλεί αυτό το άγχος το πρωί. Και το καλύτερο; Θα νιώθετε υπέροχα πια όλη μέρα, χωρίς άγχος και πίεση και όχι μόνο το… πρωί.