You are currently viewing Πώς να αντιμετωπίσετε τις κρίσεις πανικού τη νύχτα

Πώς να αντιμετωπίσετε τις κρίσεις πανικού τη νύχτα

Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία μας. Μετά από ένα οχτάωρο καλού και ποιοτικού ύπνου νιώθουμε ξεκούραστοι, χαλαροί και γεμάτοι ενέργεια να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας.

Μάλιστα με αυτόν τον τρόπο απαλλασσόμαστε από το άγχος της ημέρας και έχουμε και καλή διάθεση. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι όχι μόνο δεν έχουν καλό και ποιοτικό ύπνο αλλά παλεύουν και με κρίσεις πανικού τη νύχτα.

Ας δούμε πώς θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις κρίσεις πανικού τη νύχτα:

  1. Αποδεχτείτε την κρίση πανικού και αφήστε τα συναισθήματα να σας κατακλύσουν. Αφεθείτε! Θυμηθείτε, ότι είναι προσωρινό και θα εξασθενίσει.
  2. Προσπαθήστε να επαναφέρετε το σώμα σας σε χαλαρή κατάσταση. Αν βρίσκεστε ένα βήμα πριν από την κρίση πανικού, εισπνεύστε βαθιά και εκπνεύστε αργά για να ρυθμίσετε την αναπνοή σας.
  3. Σηκωθείτε από το κρεβάτι και προσπαθήστε να κάνετε κάτι, οτιδήποτε, για να αλλάξετε την εστίασή σας. Ιδέες; Από το να πάτε στην κουζίνα και να ανοίξετε τα ντουλάπια μέχρι να κάνετε διατάσεις γιόγκα, να ακούσετε απαλή μουσική ή να διαβάσετε ένα βιβλίο.
  4. Γυρίστε στο κρεβάτι όταν είστε έτοιμοι.
  5. Μη βάλετε ξυπνητήρι νωρίτερα από 8 ώρες. Βάλτε σε προτεραιότητα δηλαδή τον εαυτό σας και την υγεία σας κι ας αργήσετε το πρωί στη δουλειά.

Πώς θα καταφέρετε να έχετε έναν καλό, ποιοτικό ύπνο:

  1. Προετοιμαστείτε για την επόμενη μέρα. Μπορείτε να μειώσετε το άγχος φροντίζοντας να τα έχετε όλα έτοιμα.
  2. Να έχετε μια σταθερή ρουτίνα ύπνου. Προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα.
  3. Περιορίστε την καφεΐνη, τη ζάχαρη και το αλκοόλ πριν τον ύπνο. Αυτές οι ουσίες μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε νευρικότητα τη νύχτα και να μην σας αφήσουν να κοιμάστε τη νύχτα.
  4. Τέλος αποφύγετε τις ηλεκτρικές συσκευές όπως κινητά αργά το βράδυ. Αυτές οι συσκευές εκπέμπουν φως που μπορεί να είναι υπερβολικά διεγερτικό και να σας κρατήσει ξύπνιους.