You are currently viewing Πώς μπορούμε να σταματήσουμε τις κρίσεις πανικού;

Πώς μπορούμε να σταματήσουμε τις κρίσεις πανικού;

Οι κρίσεις πανικού είναι πλέον ένα θέμα που ταλαιπωρεί όλο και περισσότερους ανθρώπους. Συμβαίνει όπως έχουμε πει τελείως ξαφνικά και είναι πραγματικά πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Αν έχετε βιώσει μια ή περισσότερες κρίσεις πανικού, γνωρίζετε από… πρώτο χέρι οπότε εδώ σας έχουμε μερικές συμβουλές για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

  1. Μάθετε τι συμβαίνει. Τα συμπτώματα μιας κρίσης πανικού, όπως ο γρήγορος καρδιακός παλμός, η εφίδρωση, το αίσθημα δύσπνοιας και το αίσθημα φόβου ή τρόμου είναι παρόμοια με καρδιακή προσβολή ή άλλες παθήσεις. Επομένως, εάν πάθετε κρίση πανικού -ή πιστεύετε ότι είχατε μια – επισκεφτείτε τον γιατρό σας για να αποκλείσετε άλλες αιτίες και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, ώστε να εστιάσετε πλέον στα ψυχολογικά αίτια.
  2. Αντιμετωπίστε τον φόβο σας.Αν δεν συγκεντρωθείτε σε αυτόν, δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ανακαλύψει ότι δε συμβαίνει τίποτα.
  3. Κάντε μια άσκηση αναπνοής.Αν κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού αναπνέετε γρήγορα, μπορείτε να κάνετε μια άσκηση αναπνοής που θα σας ανακουφίσει. Επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας και μη σκέφτεστε τίποτε άλλο. Πάρτε όσο γίνεται πιο αργές και βαθιές ανάσες και μετρήστε τις εισπνοές και τις εκπνοές σας.
  4. Αντιμετωπίστε την κρίση πανικού βρίσκοντας την αιτία. Πίσω από κάθε κρίση πανικού κρύβεται κάτι που μας έχει πληγώσει, κάτι που δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε και απλώς το χώνουμε βαθιά γιατί ίσως πονάει. Με τη μέθοδο LMM μέσα σε 4 συνεδρίες θα πάμε να βρούμε μαζί την αιτία ώστε να εξαλείψουμε για πάντα το σύμπτωμα. Δεν χρειάζεται ούτε πολύς χρόνος, ούτε να υποφέρετε άλλο.