You are currently viewing Πώς θα καταπολεμήσετε το άγχος του πρώτου ραντεβού

Πώς θα καταπολεμήσετε το άγχος του πρώτου ραντεβού

Επιτέλους, σας πρότεινε να βγείτε ραντεβού. Το περιμένατε τόσο καιρό να συμβεί και μέχρι πριν από λίγες ώρες ήσασταν κατενθουσιασμένη. Ωστόσο, λίγα λεπτά πριν νιώθετε άγχος. Κάνετε δεκάδες σενάρια με το νου σας. Μήπως δεν του αρέσετε τελικά, μήπως σας απορρίψει για κάτι που θα πείτε, για το φόρεμα που θα φορέστε. Και αυτές οι σκέψεις σας ακινητοποιούν.

Κι όμως τα πρώτα ραντεβού είναι υπέροχα. Κι αν τα νιώθετε δύσκολα ή επώδυνα, είναι εξαιτίας της αυτοαμφισβήτησης. Εξαιτίας του φόβου μήπως σας απορρίψουν. Του φόβου μήπως πληγωθείτε… ξανά.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να αντιμετωπίσετε το άγχος μιας πρώτης γνωριμίας με έναν άντρα;

Ακολουθούν 4 πολύτιμες συμβουλές για να ακολουθήσετε:

Κανείς δεν μπορεί να σας απορρίψει. Χρειάζεται να πιστέψετε πως κανείς δεν μπορεί να σας απορρίψει αν δεν του δώσετε εσείς τη συγκατάθεσή σας. Δεν χρειάζεται να πείτε πως οι ανησυχίες αυτές και τα άγχη προκαλούνται από τη χαμηλή αυτοπεποίθηση κι αυτοεκτίμηση που νιώθετε, αλλά να δείτε τι μπορείτε να κάνετε. Εστιάστε λοιπόν σε όλα τα καλά πράγματα πάνω σας. Στα ταλέντα και τα προτερήματά σας. Κάντε μία λίστα με τα πράγματα που αγαπάτε στον εαυτό σας. Αυτό θα τονώσει πολύ την αυτοπεποίθηση σας.

Κάντε τις σωστές ερωτήσεις. Συνήθως από τη θέση του φοβισμένου ρωτάτε τον εαυτό σας: “Κι αν δεν του αρέσω; Κι αν με απορρίψει; Κι αν δεν είμαι αρκετά καλή;” Λοιπόν η ερώτηση θα έπρεπε να είναι “Τι γίνεται αν τελικά δεν μου αρέσει εμένα;”. Τι γίνεται δηλαδή αν νιώσετε ότι δεν είναι ο κατάλληλος και δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέλετε. Να βγείτε λοιπόν ραντεβού με τη δύναμη ότι εσείς επιλέγετε κι όχι ότι σας επιλέγουν. Και θα δείτε πόσο υπέροχα θα νιώσετε.

Νιώστε ευτυχισμένη με την ζωή σας τώρα. Πώς είναι η ζωή σας; Πώς περνάτε; Έχετε φίλους, ενδιαφέροντα,  μια δουλειά που σας ικανοποιεί; Σας αρέσει το σπίτι σας;  Νιώθετε χαρούμενη; Και ξέρετε γιατί σας βάζω να θέσετε στον εαυτό σας αυτά τα ερωτήματα; Γιατί όταν ψάχνετε να βρείτε κάποιον για να σας κάνει ευτυχισμένη, τότε βγαίνετε ραντεβού με το αίσθημα της έλλειψης.  Έτσι αν αισθάνεστε πως για να είστε ευτυχισμένη χρειάζεται να έχετε απαραιτήτως μια σχέση, τότε θα βρεθείτε με το λάθος άτομο. Όταν όμως είστε καλά κι ευτυχισμένη, τότε θα φτάσετε στο επίπεδο να λέτε: “Αν βρω κάποιον να μοιραστώ μαζί του τη ζωή μου, αυτό θα είναι υπέροχο. Αλλά αν δεν βρω τον κατάλληλο, προτιμώ να είμαι μόνη μου αφού ήδη έχω μια καλή ζωή”.

Η αυτοπεποίθηση και το θάρρος είναι πολύ σέξι. Οι άνθρωποι πραγματικά δεν ασχολούνται με την εξωτερική εμφάνιση όσο εσείς νομίζετε. Είναι πολύ πιο συγκεντρωμένοι στο πώς τους κάνετε να νιώθουν. Έχετε χιούμορ, είστε ενδιαφέρουσα, “κοιτάτε” τον άλλο στα μάτια; Η εμφάνιση δεν αρκεί, ούτε διαρκεί. Ο χαρακτήρας, ναι. Και αν πραγματικά πιστεύετε ότι χρειάζεται τόνωση η αυτοπεποίθησή σας, τότε μιλήστε με φίλους, παρακολουθήστε προγράμματα  αυτοβοήθειας, ή  ζητήστε βοήθεια από ένα ειδικό.