You are currently viewing Πρωινό άγχος- Τρόποι αντιμετώπισης το πρωί

Πρωινό άγχος- Τρόποι αντιμετώπισης το πρωί

Το πρωινό άγχος το αντιμετωπίζουμε από το βράδυ όπως είδαμε στο προηγούμενο άρθρο, όμως το ίδιο το πρωί, τι χρειάζεται να κάνουμε για να μην υποφέρουμε;

1.ΡΟΥΤΙΝΑ

Ακολουθήστε μια ρουτίνα που σας ταιριάζει.

Το πρωινό άγχος καταπολεμάται πιο εύκολα αν έχουμε μία σταθερή ρουτίνα για τις πρώτες 2 ώρες, αφού ξυπνήσουμε. Αυτό θα μας δώσει την αίσθηση του ελέγχου καθώς η επανάληψη είναι καταπραϋντική.

2.ΜΕΤΡΗΜΑ

Αν δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε και είστε από τους τύπους που πατάτε την… αναβολή στο ξυπνητήρι και συνεχίζετε να κοιμάστε τότε αντί γι’ αυτό μετρήστε ανάποδα… 5,4,3,2,1 και σηκωθείτε.

Με αυτόν τον τρόπο δεν αφήνετε χρόνο στον εγκέφαλό σας να σας φέρει δικαιολογίες που θα σας σταματήσουν και θα σας κρατήσουν στο κρεβάτι.

3.ΑΣΚΗΣΗ

Η πρωινή άσκηση παρότι δεν είναι μια εύκολη συνήθεια αν την υιοθετήσουμε έχει αποδειχτεί ότι ρυθμίζει τη λειτουργία του συστήματος μας και βοηθάει στην μείωση του άγχους.

Αν δεν είστε πρωινός τύπος, οποιαδήποτε άσκηση σε οποιαδήποτε ώρα της μέρας θα σας κάνει καλό.

Οι επιστήμονες λένε πως 30 λεπτά άσκηση την ημέρα-όπως γυμναστήριο, περπάτημα, τρέξιμο χορός, κολύμπι, ποδήλατο- αρκούν για να πέσει το άγχος κατά 50%.

30 λεπτά άσκησης αρκούν για να εκτοξευθούν οι λεγόμενες ενδορφίνες

Τι είναι οι ενδορφίνες; Είναι η χαρά, υγεία η ευεξία η ενέργεια

Επίσης  ξέρετε πως η κίνηση η άσκηση διώχνει την κατάθλιψη; 30 λεπτά περπάτημα κάθε μέρα είναι πιο αποτελεσματικό ακόμη κι από τα πιο βαριά αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

4.ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

Ένας πολύ καλός τρόπος για να ρίξουμε την κορτιζόλη μας και να ανεβάσουμε την ενέργεια μας το πρωί είναι αναπήδηση 5 λεπτά σε ένα τραπολίνο.

5 λεπτά είναι αρκετά για να αυξήσετε την ενέργεια σας το πρωί  Το Trampolinο παρέχει εξαιρετική προπόνηση σε όλο το σώμα.

Η κίνηση του σώματός βοηθά στην απελευθέρωση των ενδορφινών, μιας ομάδας ορμονών που εκκρίνονται στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.

Καθώς αναπηδάτε, ο καρδιακός σας ρυθμός θα αυξηθεί, απελευθερώνοντας ένα κύμα ενδορφινών που αυξάνει τα ενεργειακά σας επίπεδα.

5.ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ

Αν παρ΄όλ΄αυτά δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε το άγχος μας, πρωινό ή μη, τότε θα πρέπει να ζητήσουμε την βοήθεια ενός ειδικού. Προσέχουμε φυσικά  αυτό το άτομο να είναι εξειδικευμένο σε θέματα άγχους και να έχει όλα τα προσόντα, την εμπειρία και την εξειδίκευση για να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Επίσης καλό είναι να διαχειριστούμε το άγχος, με τις πρώτες ενδείξεις, πριν γίνει χειρότερο…  

Και το λέω αυτό γιατί η εξέλιξη του άγχους συνήθως είναι οι κρίσεις πανικού και δουλεύω με ανθρώπους που υποφέρουν.

Καλό λοιπόν είναι να μη βάζουμε τα πράγματα κάτω από το χαλί.