You are currently viewing Μήπως φοβάστε να ερωτευθείτε;

Μήπως φοβάστε να ερωτευθείτε;

Ο έρωτας είναι ένα συναρπαστικό συναίσθημα για τους περισσότερους. Όχι όμως για όλους… Καθώς έρχομαι σε επαφή στο γραφείο μου με πολλούς ανθρώπους που θεωρούν το να ερωτευτούν κάτι… τρομακτικό.

Έτσι τόσοι άνθρωποι -άντρες και γυναίκες- αποφεύγουν να συνάψουν σχέσεις, γιατί κατά βάθος φοβούνται να αγαπήσουν.

Ποτέ δεν ξέρετε τι πρόκειται να σας φέρει η ζωή. Δεν είναι δυνατόν να προβλέψετε ποιος μπορεί να σας προξενήσει κακό. Και γιατί να σκέφτεστε αρνητικά εξάλλου… αφού το μόνο κριτήριο που έχετε είναι οι σχέσεις που είχατε στο παρελθόν.

Στην εποχή μας αρκετοί αποδίδουν την άσχημη έκβαση των προσωπικών σχέσεων στην οικονομική κρίση. Και όμως να ξέρετε πως δε μπορεί ποτέ ένα οικονομικό πρόβλημα ή μια γενικότερη οικονομική κρίση να  αποτελέσει τη βαθύτερη αιτία στον κλονισμό και στη διάλυση μιας σχέσης. Στην πραγματικότητα είναι μια επιφανειακή αφορμή.

Για να δούμε λοιπόν τους λόγους που φοβάστε την αγάπη…

  • Οι παιδικές πληγές και τα τραύματα στο παρελθόν. Εάν, έχετε βιώσει απόρριψη ή επικριτική στάση από σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σας, τότε αυτό μπορεί να σας έχει στιγματίσει.
  • Μια νέα αγάπη σας κάνει ευάλωτους. Η άγνοια για το τι θα συναντήσετε και τι θα αντιμετωπίσετε στην πορεία, θέτει σε λειτουργία το φυσιολογικό ένστικτο του φόβου για το άγνωστο.
  • Οι σχέσεις μπορούν να διακόψουν τη σύνδεση με την οικογένειά σας. Οι σχέσεις μπορεί να είναι το απόλυτο σύμβολο της ενηλικίωσης.
  • Δεν αντέχετε να χάσετε την αγάπη. Φοβάστε μήπως απομακρυνθεί από κοντά σας και χάσετε την αγάπη.
  • Υπερβολικές προσδοκίες από την αγάπη. Έχετε πολλές προσδοκίες για τον σύντροφο που θέλετε. Οπότε, έχετε πλάσει στο μυαλό σας κάτι άλλο από αυτό που εμφανίζεται στην πραγματικότητα, και γι’αυτό απογοητεύεστε.

Να ξέρετε πως ο φόβος και η αγάπη δεν συνυπάρχουν. Και μπορείτε ν΄απελευθερωθείτε από τον φόβο που ζει μέσα σας. Αρκεί να το πιστέψετε πως μπορείτε να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε!