You are currently viewing Μήπως η αιτία του άγχους σας είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση;

Μήπως η αιτία του άγχους σας είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση;

Οι άνθρωποι που έχουν άγχος συνήθως βομβαρδίζονται από αρνητικές σκέψεις που τους κάνουν να ανησυχούν. Αρκετές φορές μπορεί να γίνονται νευρικοί ή να έχουν δυσκολίες στον ύπνο.

Μπορεί αυτά να είναι κάποια από τα συμπτώματα όμως πιο βαθιά κρύβεται μια βαθύτερη αιτία.

Και συχνά το βαθύτερο ζήτημα είναι το έλλειμμα αυτοεκτίμησης.

Μόλις βελτιώσετε την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας, μόλις πιστέψετε πως είστε αρκετοί, τότε θα δείτε πως η ικανότητά σας να διαχειρίζεστε τη ζωή θα είναι πιο αποτελεσματική.

Εδώ σας έχω 3 σημάδια που υποδηλώνουν ότι η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι στο επίκεντρο του άγχους σας και πώς θα μπορούσατε να δουλέψετε σε κάθε ένα από αυτά.

  1. Δεν λαμβάνετε ρίσκα:Χαμηλή αυτοεκτίμηση σημαίνει ότι φοβάστε να πάρετε ρίσκα και να ξεκινήσετε νέες ασχολίες γιατί μπορεί να  σας επηρεάσουν ή να αλλάξουν αυτό που είστε τώρα.Κι όμως… ξέρετε πως αυτά τα ρίσκα είναι ο,τι ακριβώς χρειάζεστε για να ξεπεράσετε το άγχος σας και να πάτε παρακάτω;
  2. Η τελειότητα. Το να περιμένετε να γίνονται όλα τέλεια, με το να νιώθετε ότι υπάρχει πάντα ένα πρόβλημα σας κάνει να αγχώνεστε και σας δημιουργεί την αγωνία ότι χρειάζεται διαρκώς να «διορθώνετε» πράγματα. Η σκέψη ότι όλα πρέπει να είναι τέλεια πρώτον δεν είναι ρεαλιστική και δεύτερον σας ακινητοποιεί. Μπείτε στη δράση, κάντε το πρώτο βήμα ακόμη κι αν δεν είναι τέλειο, ακόμη κι αν δεν είστε τέλεια προετοιμασμένοι. Θα νιώσετε υπέροχα και μόνο έτσι θα προχωρήσετε!
  3. Εσωτερικός τρόπος εστίασης. Το να ξαναζείτε εσωτερικά αυτό που κάνατε λάθος ή να φαντάζεστε τι μπορεί  να συμβεί στο μέλλον, δημιουργεί μεγάλο άγχος. Αντί να «κολλάτε» λοιπόν στα όσα έχουν συμβεί πριν ή στα όσα θα συμβούν μετά, εστιάστε ξανά στην παρούσα στιγμή. Όσο περισσότερο πιστεύετε στον εαυτό σας, και τις ικανότητές σας, τόσο λιγότερο άγχος θα αντιμετωπίσετε.