You are currently viewing Κρίση πανικού: Πώς θα την αντιμετωπίσετε στο σπίτι

Κρίση πανικού: Πώς θα την αντιμετωπίσετε στο σπίτι

Όσοι πάσχουν από κρίσεις πανικού γνωρίζουν από πρώτο χέρι αυτή την αγωνία και τον φόβο στη σκέψη του «τι θα κάνω αν με πιάσει κρίση πανικού στο σπίτι». Καθημερινά δέχομαι τηλεφωνήματα που με ρωτούν ακριβώς αυτό, στην περίπτωση δηλαδή που είναι κάποιος μόνος του στο σπίτι πώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση πανικού.

Υπάρχουν λοιπόν αρκετοί τρόποι για να μπορέσετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας την ώρα που αντιμετωπίζετε μία κρίση πανικού και είστε μόνοι. Πάμε να δούμε στα γρήγορα δυο από αυτούς που βοηθούν πολύ.

1ος τρόπος:  Αναγνωρίστε ότι παθαίνετε κρίση πανικού. Πείτε στον εαυτό σας εκείνη τη στιγμή, OK είναι μια κρίση πανικού, αλλά θα περάσει. Συνεχίστε να μιλάτε στον εαυτό σας λέγοντας «Είμαι δυνατός. Είμαι δυνατή. Μπορώ να το ελέγξω.»

Επαναλάβετε αυτές τις φράσεις με δυνατή φωνή αρκετές φορές. Η επανάληψη και το γεγονός ότι τα λέτε δυνατά και τα ακούτε θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε αυτό που σας συμβαίνει. Γιατί ο εγκέφαλος παίρνει το μήνυμα και το πιστεύει.

2ος τρόπος: Μυρίστε φρέσκια λεβάντα ή βάλτε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο στους καρπούς σας. Τρίψτε τον καρπό σας ή τη φρέσκια λεβάντα, κλείστε τα μάτια και αφεθείτε στο άρωμα. Θα σας βοηθήσει πολύ να χαλαρώσετε. Κι επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν… φυτέψτε φρέσκια λεβάντα στο σπίτι ή πάρτε ένα μπουκαλάκι αιθέριο έλαιο λεβάντας, να το έχετε στο κομοδίνο σας. Η λεβάντα είναι γνωστή για τις ηρεμιστικές ιδιότητες.

Βέβαια να ξέρετε πως οι κρίσεις πανικού απαιτούν συνάντηση με ένα ειδικό. Γιατί στην πραγματικότητα κάτι σας «λέει» ο εαυτός σας και χρειάζεται να τον ακούσετε. Για να  γίνει αυτό θα χρειαστεί να βρείτε την αιτία, το λόγο που υποφέρετε από κρίσεις πανικού για να εξαφανίσετε για πάντα από τη ζωή σας αυτά τα περιστατικά.