You are currently viewing Κρίσεις πανικού και συνήθη μέρη που συμβαίνουν

Κρίσεις πανικού και συνήθη μέρη που συμβαίνουν

Η κρίση πανικού είναι μία κατάσταση που ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους στον πλανήτη και όσοι δεν το έχουν βιώσει δεν είναι εύκολο να καταλάβουν τα συναισθήματα που νιώθει ένας άνθρωπος εκείνη τη στιγμή.

Ξέρατε πως ένας στους 10 ανθρώπους βιώνει κρίση πανικού σε κάποια φάση της ζωής του;

Η κρίση πανικού είναι ένα ξαφνικό κύμα φόβου που έρχεται, χωρίς φανερή αιτία και είναι πιο έντονο από οποιαδήποτε στρεσογόνα φάση που πιθανόν να έχει αντιμετωπίσει ένα άτομο.

Ξεκινάει απροσδόκητα χωρίς προμήνυμα και μπορεί να συμβεί όπως κάθεστε στο γραφείο σας, στον καναπέ σας ή την ώρα που οδηγείτε.

Μετά από μία κρίση πανικού, το πρώτο πράγμα που κάνει ένα άτομο είναι να πάει στο γιατρό, εννοώ στον παθολόγο.

Σίγουρα χρειάζεται να το κάνετε για να αποκλείσετε οτιδήποτε παθολογικό. Όταν αυτό αποκλειστεί τότε είναι αναγκαίο να  συμβουλευτείτε έναν ειδικό στη διαχείριση κρίσεων πανικού.

Στόχος είναι να βρεθούν τα αίτια που προκαλούν τις κρίσεις πανικού και με αυτόν τον τρόπο να τις διαχειριστείτε και να απελευθερωθείτε.

Συνήθη μέρη που μπορεί να συμβεί μια κρίση πανικού είναι στο αυτοκίνητο, στο ασανσέρ, καθώς και οπουδήποτε έχει πολυκοσμία, στο εστιατόριο, σε μια συναυλία ή στο αεροπλάνο.

Να τι μπορείτε να κάνετε την ώρα μια κρίσης πανικού!

  1. Φωνάξτε ένα τεράστιο ΣΤΟΠ, την ώρα που κάνετε σενάρια
  2. Βάλτε μια δυνατή μουσική και τραγουδήστε έντονα και δυνατά.
  3. Πάρτε δυο τρεις χαλαρωτικές αναπνοές για να βοηθήσετε τον εγκέφαλο σας να οξυγονωθεί.

Αν κάποιος υποφέρει λοιπόν από κρίσεις πανικού καλό είναι να τις διαχειριστεί με έναν ειδικό. Μην αφήνετε να φεύγει η ζωή σας χωρίς να την απολαμβάνετε!