You are currently viewing Γιατί επιλέγουμε λάθος σύντροφο;

Γιατί επιλέγουμε λάθος σύντροφο;

Ερωτευτήκατε και αυτή τη φορά είναι αλλιώς. Αυτός είναι ο έρωτας της ζωής σας. Σκέφτεστε ότι δεν είναι σαν τους άλλους, ότι δε θα κάνετε τα ίδια λάθη, ότι αυτή τη φορά είναι διαφορετικά.

Κι όμως, μετά από λίγο καιρό, κι εκείνος/η είναι σαν τους/τις  άλλους/ες και εσείς έχετε κάνει τα ίδια λάθη.

Καταλήγετε πάλι μόνοι, και απογοητευμένοι, με το ίδιο πάλι ερώτημα:

«Τι λάθος κάνω; Γιατί επιλέγω τα λάθος άτομα;»

Η επιλογή συντρόφου είναι στενά συνδεδεμένη με την πρώτη σχέση. Λέγοντας “πρώτη σχέση” εννοούμε τη σχέση που είχαμε με την μητέρα μας τον πρώτο χρόνο της ζωής μας και είναι αυτή που καθόρισε το αν περάσαμε ομαλά όλα τα στάδια σεξουαλικής ανάπτυξης, μέχρι να φτάσουμε στην ενηλικίωση.

Όταν επιλέγετε, ένα λάθος άτομο επιλέγετε τον καθρέπτη σας. Επιλέγετε αυτόν που θα συντονιστείτε μαζί του και όχι κάποιον ανώτερο σας γιατί δεν μπορείτε να ταιριάξετε.

Συγκεκριμένα, διαλέγετε άτομα, που θα σας επιτρέψουν να αναπαράγετε τα συναισθήματά σας, τα οποία ζήσατε και στην οικογένεια σας, με τους γονείς σας.

Κάνετε αυτή την επιλογή με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και ότι θα πάρετε την αγάπη και την αποδοχή που έχετε ανάγκη. Τελικά όμως οι σύντροφοι που επιλέγετε, επιβεβαιώνουν και τα τραύματα που ζήσατε στη σχέση με τους γονείς σας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε να διαλέγετε «ακατάλληλους» συντρόφους;

Αυτό που μπορεί να σας βοηθήσει στο να επιλέξετε τα σωστά άτομα είναι μέσα από τη δουλειά με τον εαυτό σας, να συνειδητοποιήσετε με ποιον τρόπο σχετίζεστε με τους ανθρώπους. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να φωτίσετε και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγετε τους συντρόφους σας και στη συνέχεια να ξεχωρίσετε τι αφορά στο παρελθόν σας και να κάνετε πιο συνειδητές επιλογές.

Η εύρεση του ιδανικού για εσάς συντρόφου, αυτού που θα σας πάει… παρακάτω στη ζωή, είναι αποτέλεσμα της δικής σας προσωπικής δουλειάς με τον εαυτό σας και της βελτίωσής του. Αν θέλετε να σας βοηθήσω, είμαι εδώ για να βρούμε μαζί τον καλύτερο σας… εαυτό που θα έλξει τον καλύτερο για εσάς σύντροφο.