You are currently viewing Αnxiety & mindset coaching και ψυχολογία

Αnxiety & mindset coaching και ψυχολογία

Σε πρώτη ανάγνωση το anxiety & mindset coaching έχει πολλές ομοιότητες με την ψυχολογία. Όμως δεν είναι το ίδιο!

Τόσο το anxiety & mindset coaching όσο και η ψυχολογία, ασχολούνται με τα συναισθήματα. Στην ψυχολογία ο θεραπευτής θα συζητήσει, θα αναλύσει, θα βρει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα την αιτία, τα συναισθήματα και θα το κάνει στο επίπεδο του λογικού εγκεφάλου, που είναι το 5% του συστήματος μας και αυτό επηρεάζει την ταχύτητα και στο αποτέλεσμα.

Στην προσέγγιση του anxiety and mindset coaching, ο coach θα προσεγγίσει αμέσως την αιτία που προκαλεί το πρόβλημα, τα συναισθήματα που προκύπτουν κι η μεγάλη διαφορά είναι ότι θα «εργαστεί» με το υποσυνείδητο πού είναι το 95% του συστήματος μας. Όλα όσα έχουν καταγραφεί από τα παιδικά μας χρόνια είναι εκεί. Εκεί βρίσκονται οι εμπειρίες μας, οι πληγές μας και οι λύσεις.

Μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα ψυχολογία και anxiety & mindset coaching;

Όταν ένα άτομο βρίσκεται ήδη σε θεραπεία με ψυχολόγο κι έρθει σε μένα, ποτέ δεν θα παροτρύνω το άτομο να σταματήσει η ψυχοθεραπεία του. Εγώ θα διαχειριστώ το πρόβλημα μέσα από την δική μου προσέγγιση ανεξάρτητα αν το άτομο κάνει ψυχοθεραπεία ή όχι. Ναι, υπάρχει αλληλοεπικάλυψη σε ένα μεγάλο βαθμό. Το anxiety & mindset coaching θα μπορούσε κάποιος να το αποκαλέσει και πρακτική ψυχολογία. Η βασική διαφοροποίηση του είναι ότι στο anxiety & mindset coaching θα δουλέψουμε στην αιτία κι όχι στο σύμπτωμα.

Δουλεύουμε σε συνδυασμό με το υποσυνείδητο, όπου κρύβονται όλες οι αιτίες και με το συνειδητό κομμάτι που έχει τις πρακτικές ρεαλιστικές λύσεις.

Όποια προσέγγιση κι αν επιλέξει ο καθένας, είτε την ψυχολογική είτε αυτή του anxiety & mindset coaching, το πιο βασικό είναι να δει την ανάγκη να βελτιώσει τη ζωή του, ν΄αποκτήσει ποιότητα ζωής και να νιώσει ευτυχισμένος πετώντας τα βαρίδια του παρελθόντος μια για πάντα.