You are currently viewing Άγχος: Nα σε ποιους τομείς δυσκολεύει τη ζωή

Άγχος: Nα σε ποιους τομείς δυσκολεύει τη ζωή

Το άγχος μπορεί να έχει γίνει κομμάτι της ζωής πολλών από εμάς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι φυσιολογικό, ούτε ότι απλώς το παίρνει κανείς απόφαση και ζει με αυτό. Κι ο λόγος είναι προφανής: Γιατί δηλητηριάζει τη ζωή, σε κάνει να μη μπορείς να απολαύσεις την καθημερινότητά σου, σε σταματάει από τα όνειρά σου, σε καθηλώνει. Αρκεί να αναφέρουμε κάποιους τομείς που οι άνθρωποι που υποφέρουν από πολύ άγχος, δυσκολεύονται.

Πράγματα που τα άτομα με άγχος δυσκολεύονται να κάνουν:

  1. Οδήγηση– Ξέρετε πόσοι άνθρωποι αφήνουν τη ζωή τους στα χέρια άλλων κι αυτό φαίνεται στο ότι δυσκολεύονται να οδηγήσουν. Και επίσης πολλοί άνθρωποι έρχονται σ΄εμένα για να δουλέψουμε μαζί αυτόν τον τομέα και τα καταφέρνουν γρήγορα με επιτυχία να «πιάσουν» ξανά τιμόνι στα χέρια τους.
  2. Μετακόμιση ή αλλαγή στη δουλειά– Ένας άνθρωπος με άγχος όσο δύσκολα κι αν περνάει στη δουλειά του ή αν δεν του αρέσει το σπίτι του, μπορεί να μην καλύπτει πια τις ανάγκες του δεν αποφασίζει να κάνει το επόμενο βήμα. Γιατί αυτό θα είναι η αλλαγή και η αλλαγή αγχώνει. Κι έτσι μένει καθηλωμένος.
  3. Ταξίδια– Τόσοι υπέροχοι προορισμοί σε όλο τον κόσμο, αλλά ακόμη και στην ίδια τη χώρα που ζει κανείς. Κι όμως οι άνθρωποι με άγχος, δυσκολεύονται να φτιάξουν τη βαλίτσα τους και να φύγουν για ένα νέο μέρος έστω και για δυο μέρες.
  4. Χωρισμός, όταν είναι δυστυχισμένοι– Πόσοι άνθρωποι ζουν μέσα σε σχέσεις που δεν τους καλύπτουν, σε σχέσεις που έχουν τελειώσει, νιώθουν δυστυχισμένοι, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν; Δουλεύω διαρκώς με ανθρώπους που επί χρόνια ζούσαν «εγκλωβισμένοι» και κατάφεραν είτε να δουλέψουν μαζί με το σύντροφό τους και να κάνουν τη σχέση να ξαναγεννηθεί ή να φύγουν γιατί αυτό ήταν το καλύτερο για εκείνους.
  5. Μαγείρεμα– Φαίνεται περίεργο, όμως το μαγείρεμα δημιουργεί άγχος σε πολλούς ανθρώπους. Έτσι βλέπετε περιπτώσεις που είτε να παραγγέλνουν διαρκώς απ΄έξω, είτε να φτιάχνουν κάτι γρήγορο της στιγμής απλώς για να μην… πεινούν.
  6. Να ζητάνε πληροφορίες ή οδηγίες από τηλεφωνικό κέντρο– Οι άνθρωποι με πολύ άγχος νιώθουν σα να δίνουν εξετάσεις όταν ζητούν βοήθεια για πληροφορίες. Γιατί θα πρέπει να καταλάβουν αυτό που τους λένε κι αισθάνονται πως δεν θα τα καταφέρουν, έστω κι αν αυτό είναι απλώς στο μυαλό τους.
  7. Να ευχηθούν σε φίλους για γενέθλια-γιορτές– Τέλος, πόσοι άνθρωποι έχουν αποκοπεί από τον φιλικό και κοινωνικό τους κύκλο επειδή το να ευχηθούν σε φίλους και γνωστούς σε γενέθλια και γιορτές τους φαίνεται… βουνό.

Τίποτε από τα παραπάνω μη σας φαίνεται περίεργο γιατί όλα είναι ανθρώπινα. Το καλό είναι ότι όλα μπορούν ν΄αντιμετωπιστούν και μάλιστα γρήγορα και αποτελεσματικά. Απλώς μη χάνετε χρόνο, γιατί η ζωή είναι εκεί έξω και περιμένει να τη ζήσετε όπως της αξίζει!