You are currently viewing Άγχος: 15 σημάδια για να το αναγνωρίσετε
Stressed man frustrated with electronic devices in office

Άγχος: 15 σημάδια για να το αναγνωρίσετε

Άγχος! Μια λέξη που την ακούμε συχνά και τη βιώνουμε συχνότερα. Περισσότερο από το 60% των ενηλίκων παραδέχεται ότι αισθάνεται άγχος ή εμφανίζει συμπτώματα σε καθημερινή βάση.

Δυστυχώς πολλοί από εμάς θεωρούμε πως το άγχος είναι κάτι… φυσιολογικό ή ένα αναγκαίο κακό της σύγχρονης ζωής, κάτι που δεν ισχύει. Όταν αισθάνεται άγχος ένας άνθρωπος όλο του το σύστημα αποδιοργανώνεται κι όταν αυτό συμβαίνει για μεγάλα χρονικά διαστήματα έχει πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία αλλά και τη ζωή του. Γιατί όπως πλέον είναι γνωστό οι περισσότερες αρρώστιες είναι ψυχοσωματικές, δημιουργούνται δηλαδή από τα συναισθήματα που δεν εκφράστηκαν. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ενώ βιώνουν μεγάλο άγχος δεν το αναγνωρίζουν. Ο λόγος που χρειάζεται να ξέρουμε τα σημάδια για να αναγνωρίσουμε το άγχος, είναι για να το αντιμετωπίσουμε και να το βγάλουμε τελικά από τη ζωή μας. Όλοι έχουμε δικαίωμα σε μια ζωή γεμάτη απόλαυση και χαρά κι όταν μπαίνει το άγχος στην εξίσωση, τίποτε πια δε μπορεί να είναι απολαυστικό.

Ποια λοιπόν είναι τα συμπτώματα για να αναγνωρίσετε ότι εσείς ή οι γύρω σας έχετε άγχος;

  1. Υπερβολική σκέψη
  2. Αδιαφορία
  3. Εφίδρωση
  4. Στομαχικά προβλήματα
  5. Κρίσεις πανικού
  6. Ανάγκη συνεχούς επιβεβαίωσης
  7. Έλλειψη υπομονής
  8. Αναβλητικότητα
  9. Δυσκολία συγκέντρωσης
  10. Διαρκής ανησυχία
  11. Δυσκολία στην αναπνοή
  12. Πονοκέφαλοι
  13. Ταχυπαλμία
  14. Αϋπνία
  15. Προβλήματα μνήμης

Μήπως έχετε κάποιο ή περισσότερα από τα παραπάνω σημάδια; Πώς αντιμετωπίζετε εσείς το άγχος; Μήπως αφήνετε τη ζωή να περνάει έτσι νιώθοντας αυτή τη διαρκή ανησυχία; Επισκεφτείτε έναν ειδικό ή αν θέλετε ελάτε να μιλήσουμε μαζί γιατί μπορώ να σας εγγυηθώ πως ναι, το άγχος μπορεί να καταπολεμηθεί!