You are currently viewing Άγχος και αϋπνία: Οδηγός  για μια καλύτερη νύχτα

Άγχος και αϋπνία: Οδηγός για μια καλύτερη νύχτα

Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για να μπορέσετε να λειτουργήσετε στο 100 % την επόμενη μέρα. Δυστυχώς για πολλούς ανθρώπους, ο ύπνος δεν είναι τόσο εύκολος όσο θα έπρεπε.

Το άγχος και η αϋπνία είναι δύο πολύ κοινά προβλήματα που μπορεί να παρεμποδίσουν την ικανότητά σας να κοιμηθείτε.

Και οι δύο συνθήκες μπορούν να σας κάνουν να ξαπλώνετε για ώρες και να αναρωτιέστε αν θα μπορέσετε να κοιμηθείτε πριν ξημερώσει και ξεκινήσει ξανά η μέρα σας.

Επιπλέον, και οι δύο συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν η μία την άλλη, δυσχεραίνοντας την κατάσταση. Εάν παλεύετε με το  άγχος ή την αϋπνία ή με ένα μείγμα και των δύο, δεν είστε μόνοι.

Να τι μπορείτε να κάνετε:

  1. Πηγαίνετε συγκεκριμένη ώρα για ύπνο και προσπαθήστε να ξυπνάτε καθημερινά την ίδια ώρα.
  2. Κλείστε τα φώτα και φροντίστε να μην υπάρχει θόρυβος.
  3. Κλείστε τις οθόνες τουλάχιστον δύο ώρες πριν (κινητά, tablet, τηλεόραση) καθώς αυτές ενεργοποιούν τον εγκέφαλο. Μην κάθεστε με το κινητό στο κρεβάτι.
  4. Κάντε τεχνικές χαλάρωσης, ένα ζεστό μπάνιο ή διαβάστε ένα βιβλίο.
  5. Πιείτε ένα χαλαρωτικό ρόφημα όπως τσάι.
  6. Όταν σας έρχονται στο μυαλό σκέψεις προσπαθήστε να μην τις επεκτείνετε. Αν βλέπετε ότι έχουν περάσει 30 λεπτά και δεν σας παίρνει ο ύπνος σηκωθείτε από το κρεβάτι και κάντε κάτι που θα σας ηρεμήσει.

Μην αφήνετε το άγχος και την αυπνία να σας χαλάσουν την ποιότητα της ζωής σας. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για να μπορείτε να νιώθετε υγιείς γεμάτοι ενέργεια και δύναμη.