You are currently viewing Στρες: 3 απλοί τρόποι για να το βγάλετε από τη ζωή σας!

Στρες: 3 απλοί τρόποι για να το βγάλετε από τη ζωή σας!

Το στρες και οι έντονοι ρυθμοί έχουν γίνει δυστυχώς μέρος της καθημερινότητάς μας.

Και το χειρότερο είναι πως θεωρούμε πως το στρες είναι φυσιολογικό και πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για να το αποφύγουμε. Λοιπόν δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Γι αυτό θα μοιραστώ μαζί σας 3 απλούς τρόπους για να βγάλετε το στρες από τη ζωή σας. Οι τεχνικές αυτές, θα σας βοηθήσουν να νιώσετε ήρεμοι – ψύχραιμοι – έχοντας τον έλεγχο!

Είστε έτοιμοι; Πάμε πρώτα να δούμε γιατί είμαστε στρεσαρισμένοι.

Το στρες είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις σκέψεις μας. Με απλά λόγια. Προσπαθείτε να προβλέψετε το μέλλον που φυσικά δεν μπορείτε να ελέγξετε. Ουσιαστικά κάνετε υποθετικά σενάρια τα οποία συνήθως σας αγχώνουν, σας φοβίζουν για κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμη και πιθανότατα δεν θα συμβεί ποτέ. Πάμε να μιλήσουμε πρακτικά με αληθινά παραδείγματα ανθρώπων που με συμβουλεύονται.

Πρώτο παράδειγμα: «Πρέπει να επενδύσω στην επιχείρηση μου και αυτό με τρομάζει. Τι θα κάνω εάν οι δουλειές δεν πάνε καλά; Κι αν τα χάσω όλα; Από τη άλλη δεν μπορώ να μην επεκταθώ. Δεν μπορώ να αποφασίσω, δεν μπορώ να κλείσω μάτι το βράδυ»

Άλλο παράδειγμα: «Γνώρισα κάποιον αλλά φοβάμαι να τον εμπιστευτώ, φοβάμαι μήπως και πληγωθώ πάλι, όπως την προηγούμενη φορά που ερωτεύτηκα. Αλλά μου αρέσει πολύ ο τύπος– τι να κάνω; Bασανίζομαι. H ιδέα και μόνο να πάθω τα ίδια με πανικοβάλλει, η ιδέα να μείνω μόνη με πανικοβάλλει επίσης».

Μήπως είδατε κάπου τον εαυτό σας; Και τα δυο παραδείγματα που σας έδωσα, είναι υποθετικά σενάρια τα οποία σας αγχώνουν – σας πανικοβάλλουν.
Ήρθε τώρα η στιγμή λοιπόν, να δούμε ποια είναι τα 3 απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να νιώσετε ότι ελέγχετε την κατάσταση και να βγάλετε το στρες από τη ζωή σας. Παίρνοντας τον έλεγχο, μαθαίνοντας να χρησιμοποιείτε τον λογικό εγκέφαλο.

Ξεκινούμε με τα 3 Α: Αναγνώριση, Αποδοχή Αλλαγή.

Πώς θα γίνει η αναγνώριση; Το φέρνω, αυτό που με βασανίζει, από το υποσυνείδητο στο συνειδητό φωνάζω ένα τεράστιο στοπ στον εαυτό μου και με σταματώ.

Ρωτώ : Αυτό που με τρομάζει είναι πραγματικότητα; Μήπως είναι υποθετικό το σενάριο ότι θα καταστραφώ αν επεκτείνω την επιχείρηση μου; Ότι θα πληγωθώ όπως την προηγούμενη φορά αν μπω στη σχέση που τόσο πολύ λαχταρώ;

Πρέπει να το αναγνωρίσω για να μπορέσω να το διαχειριστώ.

Αφού το αναγνωρίσω στη συνέχεια θα το αποδεχτώ.

Με ποιο τρόπο; Με πλάνο. Το βλέπω δηλαδή ρεαλιστικά, σηκώνω τα μανίκια και φτιάχνω πλάνο διαχείρισής. Τι χρειάζεται να κάνω που είναι μέσα στο έλεγχο μου για την επέκταση της επιχείρησης μου; Τι χρειάζεται να κάνω για να ξεφορτωθώ τα βαρίδια από την προηγούμενη σχέση και να μπορέσω να απολαύσω την σχέση που δημιουργώ τώρα;

Στη συνέχεια μπαίνω στην αλλαγή

Εδώ, ο μόνος τρόπος είναι η δράση, κάνω κάτι διαφορετικό.

Ο Αϊνστάιν έλεγε: «Είναι τρέλα να κάνω το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένω ένα διαφορετικό αποτέλεσμα». Άρα εμείς θα το φέρουμε αυτό στα μέτρα μας και θα πούμε «είναι τρέλα να συνεχίζω να ζω μέσα στο στρες και να περιμένω ότι η ζωή μου κάποια στιγμή θα αλλάξει μαγικά, ώστε να έχω την επιτυχημένη επιχείρηση ή την ιδανική σχέση»

Πάρτε τον έλεγχο με τους απλούς αυτούς τρόπους που μόλις αναλύσαμε, γιατί όταν έχετε τον έλεγχο, αισθάνεστε δυνατοί, ξέρετε τι σας γίνεται, πατάτε γερά στη γη και πάνω απ΄ όλα αισθάνεστε ασφαλείς και ελεύθεροι.

Είναι η αρχή για να μάθετε να διαχειρίζεστε το στρες και όχι το στρες, εσάς.

Δοκιμάστε αυτά τα 3 βήματα, πιστεύω πως θα σας βοηθήσουν πολύ.

Παρ΄όλ΄αυτά αν θέλετε να δυναμώσετε τον εαυτό σας, να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας στα χέρια σας και δυσκολεύεστε από τις αρνητικές σκέψεις και τα σενάρια αποτυχίας, μην το βάλετε κάτω.

Μπείτε στο εντατικό πρόγραμμα των 28 ημερών που δημιούργησα για εσάς, με στόχο να αισθάνεστε ηρεμία, δύναμη, αυτοπεποίθηση, τίποτε πια να μην σας αγχώνει.

Ελάτε να αλλάξουμε μαζί τη ζωή σας και να σβήσουμε τις αρνητικές σκέψεις φόβου μέσα σε 28 ημέρες.

Επικοινωνήστε μαζί μου, γιατί η ζωή είναι για να τη ζείτε, όχι για να τη φοβάστε!