You are currently viewing Κρίσεις πανικού: Πώς να αναγνωρίσεις ότι έχεις κρίσεις πανικού και πως να τις διαχειριστείς

Κρίσεις πανικού: Πώς να αναγνωρίσεις ότι έχεις κρίσεις πανικού και πως να τις διαχειριστείς

Η κρίση πανικού είναι μια κατάσταση που ταλαιπωρεί όλο και συχνότερα περισσότερους ανθρώπους. Κι όσοι δεν το έχουν βιώσει, δεν είναι εύκολο να καταλάβουν τα συναισθήματα που νιώθει ένας άνθρωπος τη στιγμή της κρίσης πανικού.

Σας έχω 5 βήματα για άμεση διαχείριση μιας κρίσης πανικού που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε ξανά ασφαλής!

Απροσδόκητα χωρίς προμήνυμα, όπως κάθεστε στο γραφείο σας ή στον καναπέ σας, αισθάνεστε έντονη ταχυπαλμία και ξαφνικά σας καταβάλει ένας φόβος ότι θα πάθετε κάτι, αισθάνεστε ότι χάνεστε, κόβεται η αναπνοή σας, νιώθετε έντονο πόνο στο στήθος, ότι δεν ελέγχετε το σώμα σας και η επόμενη φάση είναι στο κρεβάτι των πρώτων βοηθειών του πιο κοντινού νοσοκομείου. Μετά από εξετάσεις, αναλύσεις και τεστ κοπώσεως ο γιατρός σας διαβεβαιώνει: “Δεν έχετε τίποτα. Είναι Άγχος”. Έλα όμως που δυσκολεύεστε να τον πιστέψετε, ξεκινάτε ένα ψάξιμο και πάτε από γιατρό σε γιατρό. Γιατί τίποτα δεν μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι είστε καλά, φοβάστε να φύγετε από το σπίτι μήπως και ξανασυμβεί.

Πάμε να δούμε πώς με 5 βήματα, μπορείτε να διαχειριστείτε τις κρίσεις πανικού.

➢Βήμα 1: Όταν νιώσετε τα συμπτώματα αντί να αναρωτιέστε «γιατί αισθάνομαι έτσι», χωρίς να τον κρίνετε πείτε στον εαυτό σας: «Είμαι απόλυτα ασφαλής, ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρό είναι το άγχος μου αυτή τη στιγμή». Στρέψτε την προσοχή σας σε ένα αντικείμενο δίπλα σας, αγγίξτε το, κοιτάξτε το προσεκτικά, παρατηρήστε το δηλαδή, ώστε θα κάνει την εστίασή σας να πάει από το σύμπτωμα που αισθάνεστε, στο αντικείμενο. Όπου εστιάζουμε εκεί πηγαίνει και η ενέργειά μας.

➢ Βήμα 2: Ηρεμήστε, μετρήστε 1, 2, 3. Αναπνεύστε από τη μύτη, 1, 2, 3 εκπνεύστε από το στόμα, κάντε το μερικές φορές.

➢ Βήμα 3: Αποσπάστε τον εαυτό σας από την στιγμή. Μπορείτε να κουνηθείτε, να κάνετε κάποια πηδηματάκια επί τόπου, αυτό θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τη ενέργεια στο σώμα σας. H κίνηση πάντα ανεβάζει ενέργεια και μας ηρεμεί. Αν μπορείτε χορέψτε κιόλας.

➢Βήμα 4: Μιλήστε με έναν φίλο. Και αν είναι δυνατόν, αποφύγετε να μιλήσετε για την κρίση πανικού, γιατί όταν μιλάτε και περιγράφετε το περιστατικό το ξαναζείτε και αυτό επαναφέρει πίσω τα συναισθήματα, τι είπαμε πριν; Όπου εστιάζουμε η ενέργεια μας ακολουθεί. Μιλήστε για την επόμενη σας έξοδο καλύτερα.

➢ Βήμα 5: Συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις αιτίες των κρίσεων πανικού.

Αν θέλετε να σταματήσετε να ζείτε με φόβο πως κάτι απροσδόκητο πρόκειται να συμβεί, αν θέλετε να νικήσετε τις κρίσεις πανικού μια για πάντα, τότε το εντατικό πρόγραμμα των 28 ημερών που έχω δημιουργήσει είναι για σας.

4 συναντήσεις και καθημερινή υποστήριξη είναι η λύση για να νιώστε και πάλι ασφαλείς.

Το 98 % των ανθρώπων με τους οποίους εργάστηκα, είναι πλέον σε θέση να αισθάνονται ήρεμοι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Αντικατέστησαν τον φόβο με την άνεση και την ασφάλεια. Δημιούργησαν τη ζωή που ονειρεύτηκαν και ζουν επιτέλους μια υπέροχη φυσιολογική ζωή. Μπορείτε να ξεπεράσετε τις κρίσεις χωρίς φάρμακα ή χρόνια θεραπείας. Η ζωή είναι για να την ζεις όχι για να την φοβάσαι.